jak odliczyć internet od podatku 2016

Przeglądarki internetowe, dostawcy i obsługa internetu. Dyskusje na temat korzystania z zasobów sieciowych.
gerard1968

jak odliczyć internet od podatku 2016

Post autor: gerard1968 »

Hej :) Jestem mężczyzną i potrzebuję pomocy w temacie odliczenia internetu od podatku za rok 2016. Jestem osobą pracującą na etacie, ale dodatkowo prowadzę własną działalność gospodarczą. W związku z tym, korzystam z internetu zarówno w celach prywatnych, jak i zawodowych. Wiadomo, że koszty związane z prowadzeniem działalności można odliczyć od podatku, jednak nie jestem pewien, jak to zrobić w przypadku internetu. Czy mogę odliczyć całą kwotę, czy tylko część? Jakie dokumenty muszę posiadać, aby udokumentować wykorzystanie internetu w celach zawodowych? Dodatkowo, czy istnieje jakiś limit odliczenia? Jest to dla mnie ważne, ponieważ chciałbym zmniejszyć swoje obciążenia podatkowe, a jednocześnie nie chcę naruszyć przepisów. Liczę na Waszą pomoc i wskazówki, aby móc skorzystać z możliwości odliczenia internetu od podatku w sposób prawidłowy. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i rady.